Scandic Hotels Oy on pohjoismainen hotelliketju, joka perustettiin 1960-luvulla Ruotsissa. Vuonna 2018 Scandicilla oli noin 280 hotellia kuudessa eri maassa. Kesäkuussa 2017 Scandic ilmoitti ostavansa Restelin koko hotelliliiketoiminnan. Oston kautta 43 Cumulus- ja kaikki Intercontinental Hotels Groupin hotellit siirtyvät työntekijöineen Scandicin nimiin.

Pystyimme itse keskittymään muutosjohtamiseen ja viestintään. Saimme kumppanin kautta sen asiantuntemuksen, joka on kriittistä onnistumisessa. Pystyttiin hankkimaan se tietty juridiikka-asiantuntevuus HR4:ltä.” muistelee Scadic Hotels Oy:n henkilöstöjohtaja Riikka Mattila yhteistyön työnjakoa nyt. Katso videolta henkilöstöjohtaja Riikka Mattilan haastattelu. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Juridista asiantuntemusta integraatiotilanteessa

Yrityskauppoja ei tehdä huvin vuoksi, vaan niistä odotetaan hyötyjä – uutta liiketoiminta-aluetta, synergiaetuja, lisää resursseja. Niinpä kauppoja valmistellaan kauan ja hartaasti. Näin myös Scandicin ja Restel Hotellit Oy:n fuusion yhteydessä. Yhdistymisen ensimmäisessä vaiheessa koko henkilöstö siirtyi Scandic Hotels Oy:öön. HR4:n ja Scandicin yhteistyön aikana toteutettiin mm. kaksi liikkeenluovutusta, henkilöstön siirto yrityksestä toiseen vapaaehtoisuuden pohjalta sekä yhteistoimintaneuvottelut kahden hallinto-organisaation yhdistyessä. Kaikki tämä edelsi yritysten lopullista fuusiota.

”Prosesseista on jäänyt toimintaamme best practice-käytäntöjä, eli olemme hyötyneet myös jälkeenkin päin niistä työkaluista ja asioista, mitä integraatioprosessin yhteydessä luotiin.” toteaa Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtaja Riikka Mattila.

Luottamuksellista kumppanuutta

HR4:n kautta löysimme juuri sopivan henkilön juuri tähän projektiin: osaaminen, kokemustausta ja persoona sopi kulttuuriin, jota Scandicissa haluttiin edistää.” innostuu henkilöstöjohtaja Mattila kehumaan. ”HR4 on yrityksenä myös sen verran iso, että voi luottaa, että asiat hoituvat vaikka muutoksia mahdollisesti tulisi. Tekemisen taustalla on osaamisen laajuutta. Ihmiset varmasti saavat tukea omissa projekteissaan. Voi olla varma siitä, että sovitut asiat hoidetaan.” pohtii henkilöstöjohtaja Mattila HR4:n vahvuuksia kumppanina.

Aikaisempi mielikuva HR4:stä asiantuntijatalona vahvistui yhteistyön aikana. ”Projektissa onnistui erityisen hyvin konsultin ja Scandicin mätsi! Erityisen tyytyväinen olin yhteistyöhön konsultin kanssa: hän vastasi odotukseen, mikä meillä oli. Hän teki asiat aina ajallaan ja vastuullisesti.”  Integraatioprosessi eteni suunnitellusti ja aikataulut pitivät.

Yksi, yhteinen Scandic

Integraatioprosessin aikana toteutettiin myös vaikeita prosesseja, kuten yhteistoimintaneuvotteluja. ”Prosesseista on jäänyt toimintaamme best practice -käytäntöjä, eli olemme hyötyneet myös myöhemmin niistä työkaluista ja asioista, mitä integraatioprosessin yhteydessä luotiin.” toteaa Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtaja Riikka Mattila ja tiivistää yhteistyön tuotokset yhteen lauseeseen: ”Tänä päivänä liikkeenluovutusten ja YT-neuvottelujen ja tiettyjen linjausten jälkeen voimme sanoa, että olemme konkreettisesti yksi, yhteinen Scandic.”

”Mielelläni voin suositella HR4:ää kokemustemme perusteella ja olemmekin jo aloittaneet toisen projektin HR4:n kanssa.” Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtaja Riikka Mattila toteaa tyytyväisenä.

”HR4:n konsultti oli todella oma-aloitteinen ja itsenäinen. Hän vastasi omasta roolistaan ja teki aloitteita sen suhteen kuin asioissa piti edetä. Voisi sanoa, että hän oli kuin yksi meistä! Hän teki aina kaiken mitä lupasi.”

Riikka Mattila
henkilöstöjohtaja
Scandic Hotels Oy

Profile picutre

Puhelinnumero:

Sähköposti: