Suomen Asiakastieto Oy on johtavia digitaalisten yritys- ja luottotietopalvelujen toimittajia Suomessa. Tuotteita ja palveluita käytetään ensisijaisesti riskienhallinnassa, taloushallinnossa, päätöksenteossa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Konserni palvelee useita toimialoja, joista suurimpiin kuuluvat rahoitus- ja pankkitoiminta, tukku- ja vähittäiskauppa sekä asiantuntijapalveluyritykset. Suomen Asiakastieto Oy on osa Asiakastieto Groupia. Vuonna 2017Asiakastieto Groupin liikevaihto oli 131 miljoonaa euroa ja työntekijöitä vuoden 2017 lopussa oli lähes 500 seitsemässä kaupungissa Suomessa ja Ruotsissa. Viime aikojen suurimpia muutoksia on yhdistyminen ruotsalaisen tietopalveluyritys UC:n kanssa.

Analyysi kiteytti tulokset erittäin hyvin ja toisaalta kertoi meille hyvin selvästi mihin meidän kannattaa keskittyä ja mitä painottaa kehitystyössä.” toteaa Asiakastiedon integraatioprosesseista vastaava Sari Metsänen. Katso video Sari Metsäsen haastattelusta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Aktiivista ja systemaattista kehitystyötä

Ensimmäisen henkilöstötutkimuksen jälkeen tehtiin pulssitutkimus, jossa nähtiin positiivista kehitystä erityisesti henkilöstön tunnekokemuksen eli vireen osalta. Tämän jälkeen henkilöstötutkimus toistettiin noin vuosi ensimmäisen henkilöstötutkimuksen jälkeen. Vuoden aikana tulokset olivat kehittyneet varsin merkittävästi positiiviseen suuntaan.

Saatujen tutkimustulosten perusteella Asiakastiedossa lähdettiin hyvin aktiivisesti ja systemaattisesti kehittämään asiakaskokemusta organisaation sisäisen toiminnan kehittämisen rinnalla. Yrityksessä uskotaankin vahvasti, että vain hyvinvoiva henkilöstö mahdollistaa erinomaisen asiakaskokemuksen.

Sisäisiä toimintatapoja on kehitetty mm. uudistamalla kehityskeskustelukäytäntöjä ja ottamalla uusi mentorointiohjelma käyttöön. Tähän mennessä yli 40 asiakastietolaista on osallistunut ohjelmaan joko mentorin tai aktorin roolissa. Ohjelman aikana he ovat oppineet lisää Asiakastiedon toimialasta, tuotteista ja myynnistä. Systemaattinen työskentely henkilöstön asiakasymmärryksen kehittämiseksi on tuottanut hedelmää: ”Yksi asia, josta olemme olleet erityisen ylpeitä ja iloisia on sekä sisäisen työnantajakuvan kehittyminen että työntekijöidemme ylpeys meidän tuotteistamme ja palveluistamme. Työntekijöidemme NPS (Net Promotor Score) –luku* on 71.” iloitsee Suomen Asiakastieto Oy:n Metsänen.

”Henkilöstötutkimuksissa HR4 mahdollisti meille tutkimuskonseptin rakentamisen, joka yhdisti meidän henkilöstötutkimuksen tarpeet ja tarpeen selvittää meille strategisesti tärkeiden teemojen tilannetta.” toteaa Asiakastiedon integraatioprosesseista vastaava Sari Metsänen.

*Suositteluhalukkuutta mittaava NPS-luku voi vaihdella -100 ja +100 välillä. Positiivinen tulos voidaan tulkita hyväksi ja 50 ylittävä tulos erinomaiseksi.

Miten henkilöstötutkimuksen tuloksista tehdään aidosti vaikuttavia? Katso tallenne suositusta webinaaristamme.

Katso tallenne

”Johtoryhmämme antoi palautetta, että näin hyvää analyysia henkilöstötutkimuksesta he eivät ole aikaisemmin nähneet.”

Sari Metsänen
Director, Integration
Suomen Asiakastieto Oy

Profile picutre

Laura Suni

Director, Operations

Puhelinnumero:

+358 40 836 1384

Sähköposti:

laura.suni@hr4.fi