Antti Hellberg

Vuonna 2007 perustettu Project-IT Oy on projektijohtamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys. Project-IT:n henkilöstö koostuu kokeneista projektiammattilaisista, jotka työskentelevät merkittävien suomalaisten yritysten IT-projektien vetäjinä niin pienissä kuin isoissakin hankkeissa muun muassa finanssi- ja mediasektorilla.

HR4:n ja Project-IT:n yhteistyö käynnistyi vuonna 2013. ”Project-IT:n vuoteen 2018 tähtäävän kasvustrategian toimeenpano oli juuri lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle ja liiketoiminnan kasvu vaati HR-käytäntöjen nostamista uudelle tasolle”, muistelee yhteistyön käynnistymistä toinen Project-IT:n perustajista, toimitusjohtaja Antti Hellberg.

Project-IT:n kaltaisessa organisaatiossa töitä ei juurikaan tehdä fyysisesti läsnä yhdessä, vaan kukin projektihallinnan ja hankejohtamisen asiantuntijakonsultti toimii itsenäisesti omissa asiakastoimeksiannoissaan usein asiakkaiden toimitiloissa.  Toimintamalli asettaa haasteita esimiestyöhön ja johtamiseen. Lisäksi yrityksen liiketoiminnan kova kasvuvauhti (+48 % vuonna 2015) asettaa omat vaatimuksensa yrityksen johdolle. Totuttuja käytäntöjä tulee jatkuvasti kehittää.

 

Käytäntö, joka toimi eilen, ei enää välttämättä toimi tänään

 

Project-IT:ssä arvostetaan henkilöstön asiantuntemusta ja kokemusta. ”Avain onnistuneeseen projektiin on toimialaa ymmärtävä ja osaava projektipäällikkö, joka pitää projektin aikataulussa ja budjetissa”, kertoo toimitusjohtaja Antti Hellberg yrityksensä toimintafilosofiasta.

Project-IT on onnistunut löytämään omista verkostoistaan todella hyviä työntekijöitä, mutta liiketoiminnan kasvaessa tämä on entistä vaikeampaa. Asiantuntijayrityksen rekrytoinnin rima pysyy korkealla myös tulevaisuudessa, koska asiakkaiden strategiset projektit saadaan vietyä varmuudella onnistuneesti maaliin ainoastaan ammattitaitoisten asiantuntijoiden johdolla. ”Kilpailu toimialamme parhaimmista työntekijöistä on työmarkkinoilla kovaa”, toteaa Project-IT:n toimitusjohtaja Antti Hellberg.

Sujuva arki edellyttää toimivia työntekoa sekä työn ja arjen yhteensovittamisessa edesauttavia henkilöstökäytäntöjä. HR4 on ollut Project-IT:lle avuksi erityisesti ketterien, juuri Project-IT:lle mitoitettujen henkilöstökäytäntöjen luomisessa yrityksen kasvun eri vaiheisiin. Yhteistyö käynnistyi olemassa olevien henkilöstökäytäntöjen analysoinnilla ja työsuhdeasioiden inventaariolla. Analyysin perusteella laadittiin kehityssuunnitelma, joka toteutettiin määrätietoisesti yhdessä. Lisäksi HR4:n työsuhdetukipalvelun avulla Project-IT on saanut joustavasti tukea henkilöstöjohtamisen ja arjen esimiestyön vaihtuviin haasteisiin.

Project-IT:llä on sisäistetty vahvasti, että jokin käytäntö tai asia, joka toimi eilen, ei välttämättä toimi enää tänään. ”Kehittämistyön tulee olla ketterää ja sen tulee olla jatkuvaa”, toteaa toimitusjohtaja Hellberg. Project-IT:llä uskotaan HR4:n tavoin henkilöstökokemuksen heijastuvan suoraan asiakaskokemukseen ja yrityksen tulokseen. Totuttujen käytäntöjen sparraaminen on ajankohtaista myös tänä päivänä, sillä Project-IT:n kasvustrategian toimeenpano jatkuu vahvana tulevinakin vuosina.

 

”HR4:n kanssa tehdyn yhteistyön vaikutus henkilöstökäytäntöihimme on ollut merkittävä kasvun mahdollistajana”, kertaa Project-IT:n toimitusjohtaja Antti Hellberg HR4:n ja Project-IT:n yhteistä taivalta. Katso videolta tarkemmin, millaisia vaikutuksia HR4:n ja Project-IT:n yhteistyöllä on käytännössä ollut.

”Voimme olla varmoja, että lakisääteiset HR-asiat ovat asianmukaisella tasolla. Uusien työntekijöiden on helppo aloittaa, kun käytännöt ovat selkeät ja hyvin dokumentoidut. Saamme ketterästi laadukasta apua erilaisiin arjesta poikkeaviin tilanteisiin”

Project-IT:n toimitusjohtaja Antti Hellberg.

Profile picutre

Satu Lindholm

Account Director

Puhelinnumero:

+358 40 538 9013