Seuraava HR4:n aamiaistilaisuus järjestetään keskiviikkona 17.5.2017. Teemanamme jälleen työelämän murros,  tarkemmassa tarkastelussa matka HR-asiantuntijasta työelämän uudistajaksi.

Kilpailussa asiakkaista ja parhaista osaajista kyse on pitkälti onnistuneen asiakas- ja henkilöstökokemuksen tuottamisesta sekä uuden teknologian tuomien mahdollisuuksien hyödyntämisestä.  Tämä edellyttää myös HR:ltä uutta osaamista.

Aamiaistilaisuudessa käymme läpi uusimman työelämän muutoksen trendejä kartoittaneen tutkimuksemme tuloksia. Lisäksi vaihdamme ideapajaillen näkemyksiä henkilöstötyön ajankohtaisimmista teemoista ja mitä ne tarkoittavat käytännössä HR:n työssä ja osaamisissa. Yksi keskeinen osaaminen on markkinointiviestintä, josta tilaisuudessa saamme tietoiskun.

Tule mukaan, altistu uudelle ja varmista, että pysyt alan muutoksessa mukana. Tervetuloa!

Ohjelma:

Ajankohta: keskiviikkona 17.5.2017 klo 8.00 – 10.00

Paikka: Café Köket, Aleksanterinkatu 28, 00170 Helsinki

Aamiaista on tarjolla klo 8.00 alkaen, ohjelma alkaa klo 8.30.

HR:n rooli liiketoiminnan uudistajana
Sari Leskinen, Senior Consultant, HR4

Vaikuta ja vaikutu – markkinointiviestinnällä parempaa henkilöstökokemusta
Sanna Eulenberger, Senior Marketing Manager, HR4

Kevyt ideapaja: Työelämän uudistajaksi – Mitä tämä tarkoittaa käytännössä henkilöstötyössä?
Yhdessä oivaltaen, asiantuntijoidemme johdolla.

Tilaisuuden jälkeen voit halutessasi jäädä vielä keskustelemaan HR4:n asiantuntijoiden kanssa Café Köketin viihtyisiin tiloihin.

Aamupäivän aiheeseen meidät johdattavat konkreettisine esimerkkeineen HR4:n kokeneet asiantuntijat.

Sari Leskinen on 30 vuoden työurallaan toiminut sekä kouluttajana, konsulttina että henkilöstöjohtajana ja yrityksen johtoryhmän jäsenenä niin asiantuntija- kuin myynti- ja palveluorganisaatiossa.  Konsultin roolissa hänellä on kokemusta sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioista.  Sarilla on laaja-alainen kokemus henkilöstöjohtamisen eri osa-alueilta kattaen mm. suoritusjohtamisen ja palkitsemisen kehittämisen, osaamisen johtamisen, henkilöstöstrategian sekä HR:n toimintamallin kehittämisen.

Sanna Eulenberger on toiminut tiiviisti erilaisissa organisaatioiden kehitystehtävissä sekä liiketoiminnan strategian että henkilöstön osaamisen kehittämisen saralla. Hän on vetänyt lukuisia työpajoja ja koulutustapahtumia asiakkailleen ja eri koulutusinstituutioissa.  Sannalla on monivuotinen kokemus kansainvälisestä markkinointiviestinnän johtamisesta, esimiestyöstä ja johtoryhmätyöskentelystä. Hän on johtanut  sekä ICT-alan yrityksen markkinointiviestinnän operatiivisten toimintojen kansainvälistymistä että suunnitellut ja toteuttanut kymmenien asiakkaiden markkinointiviestintää strategisesta suunnittelusta aina käytännön toteutukseen. Asiantuntijapalveluiden markkinoimisesta ja projektityyppisestä työstä Sannalla on yli 20 vuoden kokemus.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä oheinen lomake. Näin varmistat, että pysyt alan muutoksessa mukana. Tervetuloa!