Profile picutre

Leena Kinnunen

+358 50 561 1507
leena.kinnunen@hr4.fi

Senior Consultant

“En halua olla konsultti, jota ilman asiakas ei pärjää. Meidän pitää jättää työyhteisön toimintaan pysyvä jälki ja saada aikaan kehitystä, joka jatkuu omalla painollaan.”

Minun tarinani

Leena tunnetaan HR4:llä aktiivisena arkiliikkujana, joka ei hyppää aamuisin hissiin vaan nousee portaat kuudenteen kerrokseen. Sen lisäksi hän on työkavereille takuuvarmaa lounasseuraa aina toimistolla ollessaan.

– Vietän paljon aikaa asiakkaiden luona, joten hetket HR4:n väen kanssa ovat arvokkaita. Lounaalla on mahdollisuus pitää lepohetki keskellä päivää, vaihtaa kuulumisia ja tutustua kollegoihin monipuolisesti.

Asiakkaat tuntevat Leenan puolestaan kokeneena henkilöstöjohtamisen ammattilaisena, joka hallitsee erilaiset toimintaympäristöt ja tilanteet.

– Minulla on kokemusta niin kansainvälisistä kuin pienistäkin yrityksistä. Osaan sopeutua monenlaisiin organisaatiokulttuureihin.

“Autamme innostumaan, oivaltamaan ja sitoutumaan muutoksiin.”

Seniorikonsultin pitkä ja monipuolinen ura henkilöstötyön saralla on arvokas voimavara asiakkaalle erityisesti muutostilanteissa.

– Henkilöstöjohtamisen merkitys korostuu yritysjärjestelyjen ja -kauppojen yhteydessä ja silloin, kun henkilöstöä joudutaan karsimaan. Toisaalta henkilöstöprosessit ovat tärkeitä myös yrityksen kasvaessa. Punainen lanka on koko työyhteisön huomioon ottaminen ja henkilöstöresurssien tehokas hyödyntäminen.

Kun käytössä ovat sekä tutkimuksen, työnohjauksen että yksilö- ja ryhmävalmennuksen keinot, asiakas voi luottaa siihen, että henkilöstön innostuksesta ja motivoinnista pidetään huolta.

– Fiksu organisaatio arvioi toimintaansa koko ajan. Se on paras tapa ennaltaehkäistä mahdollisia ongelmia.

Sanottua

“Leena osaa tuoda asiakkaalle selkeitä, konkreettisia näkemyksiä ja kehitysehdotuksia.”

Maija Koiso-Kanttila / HR4