Profile picutre

Marjo Törmänen

+358 40 520 0735
marjo.tormanen@hr4.fi

Consultant

Minun tarinani

HR4:ään liittyessään Marjolla oli taustalla noin kymmenen vuotta henkilöstöjohtamisen erilaisissa tehtävissä paperi- ja elektroniikkateollisuudessa. Konsultiksi ryhtyminen ei ollut suunnitelmissa, mutta HR4:n silloisen toimitusjohtajan palava puhe yrityksen missiosta kehittää henkilöstöjohtamista suomalaisissa yrityksissä inspiroi Marjon liittymään HR4-laumaan.

– Parasta työssäni on ehdottomasti erilaiset asiakkuudet. HR4:n toimiessa turvallisena kotipesänä sitoudun asiakkaihini vahvasti ja elän päivittäistä arkea heidän kanssaan. Työ HR4-konsulttina antaa mahdollisuuden tehdä työtä erilaisissa organisaatioissa eri aloilla, joka on henkilöstöalan ammattilaiselle valtava rikkaus. Se, että taustajoukoissa on yli sata HR-ammattilaista, tarkoittaa, että meiltä löytyy ammattitaitoa asian kuin asian ratkaisuun tehokkaasti – ei tarvitse itse keksiä pyöriä, joka on paitsi oma myös asiakkaan etu.

Asiakkuudet ovat tähän mennessä olleet kansainvälisiä yrityksiä, joissa roolina on ollut monipuolinen Suomen HR Business Partnerin tehtävä kaivos- ja kemianteollisuuksissa. Työn suola on tehtävien kirjo ”isommalla pensselillä maalaamisesta” yksittäisen esimiehen sparraamiseen ja kaikkea siltä väliltä. Vaikka yritykset ovat hyvin monenlaisia, niiden syyt olla olemassa, kulttuurit, elinkaaren vaiheet ovat erilaisia, loppujen lopuksi henkilöstöön liittyvät tavoitteet ja haasteet ovat hyvin samantyyppisiä.

– On mahtavaa nähdä, että pienemmätkin suomalaiset yritykset haluavat investoida ammattimaiseen henkilöstöjohtamiseen. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan ”ammattiapua” voi hommata sen verran ja silloin, kun sitä tarvitsee.

– On jännittävää olla juuri nyt henkilöstöjohtamisen tehtävissä teknologian muuttaessa työelämäämme. HR-ammattilaisille heitetään haastetta kehittää paitsi HR-toimintoja hyödyntämällä mm. tekoälyä myös löytää uusia tapoja antaa oman panoksensa yrityksen menestyksen eteen.

Marjon vapaa-ajan täyttää paitsi perhe ja ystävät, liikunta ja ”vakavaksi harrastukseksi” muodostunut musiikki sekä vuosittainen reppureissuseikkailu.