Tunnistatko tilanteet, joissa sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota tietosuojamääräyksiin?

  • Miten toimia, kun työhakemus kolahtaa sähköpostiin?

  • Miten työsopimuksia tulisi säilyttää?

  • Saako esimies lukea sairauslomalla olevan työntekijän sähköposteja?

  • Kuinka kauan työsuhteen tietoja voi säilyttää sen jälkeen, kun työntekijä lähtee?

Uudistuvat tietosuojavaatimukset saattavat aiheuttaa käytännön pulmia esimiesten ja henkilöstötyön ammattilaisten arjessa. Ei hätää! Meiltä saat apua työelämän tietosuojan hallintaan ja päivittäisen henkilöstöjohtamisen tilanteisiin.

Voimme sparrata HR- ja palkka-asiantuntijoitasi ja auttaa heitä kattavan henkilöstötyön ja palkkahallinnon tietosuojakartoituksen tekemisessä. Tarvittaessa hoidamme näiden osa-alueiden nykytilan koko kartoituksen puolestasi ja kerromme, mitä pitää laittaa kuntoon. Saat myös dokumentin lain edellyttämän osoitusvelvollisuuden toteuttamiseksi henkilöstötietojen osalta.

Puolen päivän tietosuojavalmennuksessamme käymme läpi tietosuojan keskeisen sisällön esimiestyön ja HR:n näkökulmasta. Käsittelemme esimerkkien avulla tyypillisiä sudenkuoppia ja vinkkaamme osallistujille parhaita käytäntöjä.

myGDPR-verkkopalvelun avulla voit itse peilata yrityksesi toimintaa ja valmiutta tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin. Verkkopalvelu on dokumentointityökalu, joka kattaa tietosuojan eri aihealueita tietoluokittain ja laillisuusperusteen mukaisissa ryhmissä. Palvelun avulla koostat tietotilinpäätöksen, jolla osoitat asiakkaille ja muille sidosryhmille tietosuoja-asioiden olevan kunnossa. Meiltä saat konsultointiapua palvelun prosessin läpiviemiseksi tarvittaessa.

Voimmeko auttaa sinua GDPR:ään liittyen? Täytä oheinen lomake ja asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

HR4 Group ja sen tytäryhtiöt käsittelevät henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voivat olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.