Onnistunut hr:n tai palkkahalinnon ulkoistus tekee juuri sitä, mitä luvataankin – vapauttaa resursseja ydinliiketoimintaan laadun kärsimättä. Hyvin hoidettu ulkoistaminen on liiketoiminnan volyymin mukaan skaalautuva ja tukee positiivista työnantajakuvaa. Parhaimmillaan palvelu solahtaa saumattomasti osaksi asiakkaan omaa organisaatiota ja toimintaa.

 

HR4 osaa kysyä oikeat kysymykset ennen HR- tai palkkahallinnon ulkoistamista ja tarjota asiantuntijatiimin takaamat, prosessiesi mukaan mitoitetut palvelut.

Ratkaisumme haasteeseesi

HR-Palvelut

Henkilöstöasiat ovat turhan usein kuin sähkö tai juokseva vesi: niitä ei edes huomaa, ennen kuin jotain menee pieleen. Varsinkin palkanlaskenta on liiketoimintakriittinen toiminto ja hyvin hoidettuna jopa kilpailutekijä. Miten varmistat tärkeiden toimintojen jatkuvuuden kaikissa tilanteissa?

Usein HR-toiminnot ovat yrityksessä yhden ihmisen takana, jolloin henkilöriski on suuri. Lainsäädännön vaatimukset edellyttävät osaamiselta ajan tasalla pysymistä ja korkeaa tasoa – jos jotain menee pahasti pieleen, voi toimitusjohtaja jopa löytää itsensä leivättömän pöydän äärestä. Vaikkei näin pitkälle jouduttaisikaan, eivät yhden henkilön resurssit useinkaan yksinkertaisesti riitä esimerkiksi uudistuksien loppuun saakka viemiseen.

Kaikkea ei onneksi tarvitse osata itse. HR4 voi selvittää kanssasi, missä liiketoimintasi menee ja mitä sen tukemiseen tarvitaan henkilöstöpuolella. Kun tarpeesi ovat selvillä, pystymme esittämään mitä palveluita niiden täyttäminen vaatii. Tämän jälkeen sinun on helpompi ostaa tarvitsemasi palvelut – meiltä tai muualta.

HR4:n valtti henkilöstöpalvelussa on moniosaajuus. Tutkimus, organisaation ja johdon kehittäminen, HR-työn automatisointi tietotekniikalla – tiimissämme yhdistyy maamme parhaaseen kuuluva eri osa-alueiden hallinta vahvaan ymmärrykseen kehittyvän liiketoimintasi vaatimasta kokonaisuudesta. Jos päädyt ulkoistamaan osan tai kaikki henkilöstötoimintosi HR4:lle, voit olla rauhallisin mielin myös tulevaisuuden suhteen.

Tutustu tarkemmin:

Palkkapalvelut

Koko ”ulkoistaminen”-sanassa on tietty ankeuttamisen kaiku, vaikka kyse on parhaimmillaan kumppanuudesta yrityksellesi sopivan kokonaisuuden rakentamisessa. Sopiva etä- ja lähipalvelun yhdistelmä pitää palvelutason korkealla ja laaja asiantuntemus takaa, ettei ikäviä yllätyksiä tule.

Säästötavoitteet ovat usein ulkoistamisen taustalla, mutta pelkkään yksikköhintaan – mitä esim. palkkalaskelma maksaa – ei kannata tuijottaa. Tärkeämpää on palvelukokonaisuus, joka vastaa prosessiesi tarpeisiin. Jos pelkkä palkanlaskun lopputuote ulkoistetaan, jää tiedonkeruu ja vastuu yhä yrityksellesi.

Pieni organisaatio ei useinkaan tarvitse kokopäiväistä HR-asiantuntijaa, mutta hyvään yrityskuvaan kuuluu myös tietty määrä läsnäoloa – vaikka vain muutamana päivänä kuukaudessa. Palkat, Kela-asiat, verokortit, lomat… kyse on henkilökohtaisista asioista, joita on usein mukavampi hoitaa helposti lähestyttävän ”oman ihmisen” kanssa kuin vaikkapa esimiehen.

HR4 tarjoaa palvelukokonaisuuden, joka on voi olla kevytkin, mutta tarvittaessa tukenasi on koko ison tiimin asiantuntemus. Varmistamme, että et vain siirrä nykyisiä ongelmiasi, vaan rakennamme yhdessä uuden tavan toimia.

Tutustu tarkemmin:

Profile picutre

Mervi Nieminen

Manager, Payroll Services

Puhelinnumero:

+358 50 351 6364

Profile picutre

Minna Kinnunen

Director, Service Business, Accountor HR Cluster Business Unit Director, HR4

Puhelinnumero:

+358 40 505 2175

Voisiko ratkaisu olla jokin muu?

HR:n toimintamallin kehittäminen

Palkkahallinnon tai HR:n ulkoistaminen saatetaan nostaa pöydälle säästöjen toivossa tai esimerkiksi palkanlaskijan jäädessä eläkkeelle. Kannattaa kuitenkin pysähtyä pohtimaan, voisiko omaa organisaatiota kehittämällä saavuttaa vastaava palvelutaso tai säästöt.

Keskustelu ulkoistamisen välttämättömyydestä on hyvä käydä, oli sen lopputulos mikä tahansa. Avaamalla HR:n toimintamalli ja pohtimalla, mitä ulkoistamiselta odotetaan, saadaan realistinen käsitys eri vaihtoehdoista. Halutaanko parantaa palveluiden laatua vai laskea niiden hintaa?

Ei ole harvinaista, että palkkahallinto on jättänyt uusimmat HR-IT-ratkaisut ottamatta käyttöön tai ei hyödynnä niiden kaikkia ominaisuuksia. Silloin on mahdollista säästää huomattavasti työtunteja automaation avulla ja tuottaa parempilaatuisia palveluita. Samoin ulkoistamisesta aiheutuvat kulut on huomioitava. Jos palkanlaskijallasi on ollut muitakin vastuita, voi niiden korvaaminen olla odottamattoman kallista.

HR4 auttaa yritystäsi tutkimaan, onko ulkoistus todella oikea ratkaisu vai olisivatko säästöt hankittavissa prosessia tai työkaluja tehostamalla. Kummassakin tapauksessa organisaatiosi tarvitsemat palvelut on mietitty huolella läpi.