Usein HR-osaaminen on yrityksissä yhden työntekijän varassa. Tämä merkitsee suurta henkilöriskiä – mitä teet vaikkapa pitkittyneen sairausloman osuessa kohdalle? PK-yrityksessä ei välttämättä riitä henkilöstöasioita niin paljon, että kokopäivätoimiselle HR-osaajalle tai palkanlaskijalle on edes tarvetta. Mitä vaihtoehtoja henkilöstöosaajan rekrytoinnille olisi tarjolla? Mitä rekrytoinnissa pitää ottaa huomioon?

Ratkaisumme haasteeseesi

HR-palvelut

Yksinkertaisimmillaan HR4 voi auttaa akuutissa tilanteessa ottamalla lakisääteiset, juoksevat henkilöstöasiat hoitaakseen vaikka saman tien. Mutta HR-palveluiden hankkiminen meiltä voi olla paljon enemmänkin.

Tyypillisesti selvitämme ensin yhdessä, mitä henkilöstöpalvelun muotoja liiketoimintasi tarvitsee, minkä jälkeen laadimme suunnitelman tarpeitasi vastaavasta palvelusta. Palvelukonseptiimme on koottu alan parhaat käytännöt, jotka tukevat liiketoimintaasi vaikuttavimmalla mahdollisella tavalla. Parhaimmillaan HR-palvelut parantavat niin henkilöstön kuin asiakkaankin kokemusta yrityksestäsi ja antavat ajantasaista tietoa yrityksen kehittämiseen – kustannustehokkaasti.

Tutustu tarkemmin:

Palkkapalvelut

Parhaimmillaan palkkapalvelu toimii huomaamatta taustalla. Mutta jos jotakin menee pieleen, tyytymättömyys työnantajaan nousee nopeasti pintaan. Väärin maksatetut palkat muodostavat yritykselle nopeasti kolhun työnantajakuvaan ja vaikeuttavat hyvien osaajien rekrytointia.

HR4 tarjoaa palkkapalvelua, jonka lähtökohtana on tarpeiden selvittäminen sekä kokonaisprosessin toimivuus ja tehokkuus. Emme usko osaprosessien yksikkökustannuksiin tuijottamiseen – HR4 haluaa varmistaa aina, että kokonaisuus toimii ja lopputulos on laadukasta. Näin asiakkaallamme on vähemmän murheita ja yllättäviä kuluja.

Tutustu tarkemmin:

Organisaation kehittäminen

Kun yritys kasvaa, syntyy tarvetta uudenlaiselle osaamiselle. Samoin henkilömuutoksien kohdalla on ensimmäinen reaktio usein palkata vastaava korvaava osaaja tilalle. Näissä tilanteissa kannattaa kuitenkin pysähtyä hetkeksi miettimään, mikä on liiketoiminnan tarve ja miten tarvittavat HR-palvelut kannattaa toteuttaa.

Osaamista tarvittaessa kannattaa miettiä, minkälaiset kyvyt palvelevat muuttuvia liiketoimintatarpeita parhaiten. Jokainen muutospaikka on myös kehittymisen mahdollisuus. Kun HR4 konsultoi yritystäsi organisaation kehittämiseksi, luodaan henkilöstölle kasvun paikkoja ja vältytään tarpeettoman osaamisen rekrytoimiselta.

Tutustu tarkemmin:

Voisiko ratkaisu olla jokin muu?