YT-laki koskee kaikkia vähintään 20 henkeä työllistäviä yrityksiä. Sen puitteissa yritys ja työntekijät voivat neuvotella keskenään erilaisista käytännön työntekoon liittyvistä asioista. Jos osapuolten välillä vallitsee luottamus ja neuvottelukulttuuri on kunnossa, voi myös työehtosopimuksien paikallisella sopimisella lisätä joustavuutta ja parantaa yrityksen kilpailukykyä.

Paikallinen sopiminen on helpompaa, kun lakiasioissa ei jää epäselvyyksiä. HR4:n osaaminen niin työmarkkinajuridiikassa kuin HR-työssäkin auttaa sinua vapauttamaan paikallisen sopimisen potentiaalia.

Ratkaisumme haasteeseesi

HR-palvelut

Paikallinen sopiminen vaatii asiantuntemusta niin lainsäädännöstä kuin parhaista käytännöistäkin. HR4 tarjoaa palveluja sekä paikallisen sopimisen arkeen että erikoistilanteisiinkin.

 

YT-menettelyillä on negatiivinen kaiku, vaikka lainsäädäntö on myös mahdollisuus paikalliseen sopimiseen sekä luottamuksen ja positiivisen ilmapiirin luomiseen.

Työsuhdepalvelut ja YT-menettelyt vaativat erityistä tarkkuutta, että liiketoiminta voi jatkua häiriintymättä. Jos irtisanomisiin on turvauduttava, HR4 tuntee myös poikkeukselliset tilanteet ja auttaa suoriutumaan niistä lakia ja työntekijää kunnioittaen.

Profile picutre

Salme Aaltonen

Senior Consultant

Puhelinnumero:

+358 44 585 6588

Profile picutre

Puhelinnumero:

Sähköposti:

Profile picutre

Riitta Moilanen

Senior Consultant

Puhelinnumero:

+358 40 707 4816

Voisiko ratkaisu olla jokin muu?

TESien paikallinen sopiminen

Tiedätkö, mistä kaikesta yritys voi sopia paikallisesti? Paikallisessa sopimisessa on valtavasti potentiaalia parantaa työelämän laatua. Sen edellytys on kuitenkin hyvä neuvottelukulttuuri.

Mikäli yrityksessä vallitsee molemminpuolinen luottamus ja neuvotteluyhteydet pelaavat, on esim. työehtosopimuksien paikallinen sopiminen joustavuutta lisäävä vaihtoehto. Paikallinen sopiminen voi kattaa TESien lisäksi myös henkilöstösuunnitelmat, sisäisen viestinnän periaatteet, koulutuksen ja monta muuta työelämän kehittämiseen liittyvää aluetta.

HR4 tukee paikallisen sopimisen mahdollisuuksia tarjoamalla ratkaisuja niin juridiseen puoleen kuin prosessien tarkastelemiseenkin. Neuvomme myös, miten luodaan paikallisen sopimisen elementtejä edistäviä rakenteita yritykseesi.